Sport
Yoga. Wat is het en welke soorten yoga zijn er?

Yoga. Wat is het en welke soorten yoga zijn er?

Yoga. Het wordt almaar populairder, onder zowel vrouwen als mannen. De een doet het thuis, de ander in een studio en weer een ander in de sportschool. Maar wat is yoga nou eigenlijk, welke soorten yoga bestaan er en wat maakt dat het zo goed is voor je? In dit artikel gaan wij iets dieper in op dit de verschillende soorten yoga, zodat je straks antwoord hebt op al deze vragen.

Wanneer je gaat fitnessen in de sportschool kun je vaak kiezen tussen diverse soorten trainingen, namelijk: cardiotraining, groepslessen en krachttraining. Op die laatste zoomen we vandaag iets in, want ook daar valt weer in allerlei opzichten onderscheid in te maken. Zo kun je trainen met je eigen gewicht, met losse gewichten, of met apparaten. Maar wat is nou het gemakkelijkst, veiligst of juist het meest effectief? In dit artikel geven wij je een aantal tips, waardoor jij het maximale uit je krachttraining kunt halen.

Wat zijn de voordelen van trainen met je eigen lichaamsgewicht?
Eerder schreven wij al een stukje over waarom je eens met je eigen lichaamsgewicht zou moeten trainen, maar als voorstanders ervan lichten we dit graag nog eens toe. Trainen met je eigen lichaamsgewicht wordt ook wel calisthenics genoemd en is een goede manier om functioneel sterk te worden. Je traint vrijwel altijd meerdere spiergroepen tegelijk met de oefeningen en traint niet snel te zwaar. Daarnaast heb je er weinig voor nodig. Een ander groot voordeel is dat je het ook lekker buiten kunt doen, of zelfs thuis!

Yoga is van oorsprong een filosofische stroming, die vermoedelijk honderden jaren voor Christus is ontstaan in het Hindoeïstische India. Bij yoga draait het om balans tussen je lichaam en geest, waarbij de focus ligt op je ademhaling, houding en meditatie. Vandaag de dag wordt yoga veel beoefend door mensen die het zien als vorm van beweging, of ontspanning. Yoga biedt enerzijds fysieke voordelen, zoals een soepeler en sterker lichaam. Anderzijds ervaren veel mensen stressvermindering na het beoefenen van yoga. Voordat je ermee begint, is het goed om te kijken welke soort yoga het best aansluit op jouw wensen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *